Waarom True Blue Horse-Man-Ship

De drijfveer voor het oprichten van True Blue Horse-Man-Ship is het feit dat er, in de meeste gevallen, een heleboel verbeterd kan worden in de relatie tussen eigenaren/trainers en hun paard(en).

Ik ben zelf op 7 jarige leeftijd begonnen met paardrijden en deed dat op een manege. Ik heb daar ongeveer een 5 jaar van mogen genieten en deed ook af en toe mee met een lokaal wedstrijdje springen of dressuur. Paarden hebben mij altijd gefacineerd en zijn altijd, in meer of mindere mate in mijn leven aanwezig geweest.

Pas in 2008 kocht ik mijn eerste paard, Fritz! Hij is nog altijd mijn grote vriend en begroet mij iedere ochtend luid als ik kom voeren. Hij is van 1997 en dus al wat ouder. Hij geniet hier samen met zijn vriendjes op de wei en wekelijks genieten we van een heerlijke bosrit.

Een aantal jaar geleden in 2011 kwam Nic op mijn pad. Deze jonge kerel was toen 6 en heeft mij geholpen om de westerndiscipline  reining onder de knie te krijgen. Hij was goed opgeleerd en kon mij zodoende goed op weg helpen. Uiteraard met de hulp van een professionele trainer/coach want reining is geen eenvoudige discipline.

juice stop

Hierboven ziet u Far Steps Lil Juice. Een halfbroer van Nic (Far Steps Litle Nic).

Hij had nog nooit eerder een show gelopen en wordt bij mij vanaf het begin bitloos op de Californian Hackamore/Bosal gereden (zoals op de foto).

Hij wordt volledig bitloos getraind.

True Blue Horse-Man-Ship is ontstaan uit een idealisme.

Wat mij op valt als ik om me heen kijk in de paardensport of in de recreatie dan krijg ik het gevoel dat de meeste mensen die met paarden om gaan echt hun best doen om er iets van te maken, echter dat zij nooit gewezen zijn op hoe het ook anders en met name een stuk vriendelijker kan.

Daarom ben ik in januari 2014 begonnen aan een opleiding tot instructeur in Horse-Man-Ship. Deze opleiding kan iedereen die daarin geïnteresseerd is volgen op de “Two Lazy Seven Ranch” te Kalmthout in België.

De trainingsmethode die True Blue hanteert, komt uit de leer van Wendy Bleekemolen en Steve Sevenhans. Hun werkwijze is gebaseerd op inzichten van verschillende grote paardentrainers. Zij hebben de verschillende inzichten en hun ruime eigen ervaring samengebracht in een zeer succesvolle methode om de relatie met je paard op alle fronten te verbeteren!

Door het volgen van de cursus heb ik inzicht gekregen in deze methode en geleerd deze werkwijze ook weer aan u over te brengen!

Het ultieme doel van True Blue Horse-Man-Ship is de leefwereld van het paard en de beleving van de eigenaar/trainer te verbeteren en deze manier van omgang met paarden aan zoveel mogelijk mensen te leren.

Wilt u meer weten over de manier waarop True Blue u kan helpen de relatie met uw paard te verbeteren stuur dan een email naar: info@HorseManShip.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s