Paardrijlessen

De rijlessen van True Blue Horse-Man-Ship zijn een beetje anders!!

Na het gehele traditionele traject te hebben doorlopen, met allerlei soorten bitten en hulpmiddelen. Heb ik uiteindelijk de weg gevonden naar een andere manier van trainen. Die manier wil ik je graag leren. Grondwerk is een belangrijke basis, ook voor het rijden!

De belangrijkste gedachten achter de manier van trainen is:

Trust

Het les-systeem maakt gebruik van vragen en belonen, NIET uit het bestraffen van de fouten. Een paard wil graag meewerken als het beloond wordt voor zijn moeite!

Verbeter de relatie met je paard en je zult versteld staan van wat hij/zij voor je wilt doen!

Met deze methode bereik je een meewerkend paard dat graag voor je wilt werken. Alles is daarbij mogelijk! Hier een foto van mij met Juice op wedstrijd. Zonder Bit en zonder sporen:

2250_C154991

Hier een link naar een filmpje: DRHA Show “Reining Fever” augustus 2015

Wil je meer weten over deze methode neem dan contact met mij op.

Huub Rietberg

Mobiel  +32 484 033 183   of email naar:  info@horsemanship.

2 gedachten over “Paardrijlessen

 1. Beste Huub,

  Geheel onbekend in de omgang met paarden heb ik mogen kennismaken met de wereld van het paard. Ik heb er veel van opgestoken. Paardrijden ziet er zo gemakkelijk uit maar het is moeilijker dan ik dacht. Het is maar goed dat Fritz een braaf paard is en jou als instructeur zo in de gaten houdt want met mijn zigzag-mennen is het voor Fritz niet helder wat ik van hem vraag. Mijn kennis van de paardentaal staat duidelijk nog de kinderschoenen.

  Wat mij vooral opviel is de relatie tussen mens en dier. Wat dat betreft is je logo veelzeggend, mens en paard vormen samen een geheel, daarbij is het interessant hoe zij zich tot elkaar verhouden. Het lijkt meer te liggen op het gebied van wederkerigheid en respect dan dat er sprake is van controle en overheersing. Uiteindelijk is in dit samenspel de mens leidend omdat mensen situaties kunnen overzien die een paardenbrein te boven gaan. Daarom is het mooi om te zien hoe je inhoud geeft aan de principes van het True Blue Horse-Man-Ship.

  Het was voor mij een fijne zaterdagmiddag, dank je wel voor je gezellige en leerzame instructies. En Liesbet, bedankt voor de gastvrije ontvangst!

  Hartelijke groeten van
  Anja de Groote

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je Anja, Je omgang met Fritz was erg prettig daarom was hij ook zo lief voor jou. Gezien het feit dat je geen ervaring had met paarden deed je het echt super! Zonder angst op een natuurlijke manier!

   Groeten,

   Huub Rietberg

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s